Indien er på månen

I ugen netop afsluttede Indien sendte sin første sonde til Månen. Som meddelt af en talsmand for den indiske rumfartsorganisation (ISRO, indisk Space Research Organisation), landede sonden indiske Aditya på Månens overflade ved 16:04 (italiensk tid) den 14. november.

Sonden blev startet kl 06:22 den 22. oktober ombord raketten Chandrayaan-1 fra bunden af ​​kystnære Srihakot, i den sydlige indiske delstat Andhra Pradesh, og var trådt Månens bane den 4. november.

Hovedformålet med missionen er udøvelse af isotopen helium-3, meget sjælden på Jorden, men meget eftertragtede, fordi det menes, at det kan bruges i produktionen af atomenergi.

Missionen koste omkring $ 80 mio. Den første rumfartøj til at lande på månen var den russiske sonde "Luna 2", 12. september 1959, siden da har fulgt forskellige missioner drives hovedsageligt af USA og Sovjetunionen, der kulminerede i nedstigning af de første astronauter på månen den 20. juli 1969, hvor astronauter Neil Armstrong og Edwin Aldrin, gik Apollo 11 ned, var de første mænd til at gå på månen. Den sidste sonde, var sonden første indiske at nå månen den japanske sonde "Selene" blev lanceret i september 2007.


Del:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Efterlad et svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: